You are currently viewing 5 syytä uudistaa kotisivut
Viisi syytä uudistaa kotisivut

5 syytä uudistaa kotisivut

1. Ulkoasu on jäänyt viime vuosituhannelle

Kun sivujesi ulkoasusta huomaa heti sivut on tehty viime vuosituhannella tai vähän sen jälkeen, on viimeistään aika päivittää sivut. Kotisivuissa muoti muuttuu usein jo alle vuoden mittaisissa jaksoissa, joten sivuja kannattaa sekä päivittää että uudistaa usein. Myös sisällönhallintajärjestelmän ajantasaisuus on hyvä samalla tarkastaa tai asentaa sellainen jos sitä ei vielä ole.

2. Tekniikka ei ole ajantasalla

Saat sivustollasi virheilmoituksia. Mikäli jokin sivuillesi asennettu toiminto antaa virheilmoituksen siksi että kaikki siihen liittyvät palvelinohjelmistot on päivitetty uudempaan versioon mutta sivujasi ei ole – on jo kiire uudistaa sivut.

3. Kauppa ei käy

Kun kauppa ei käy ja asiakkaat äänestävät jaloillaan. Annat ehkä liian vanhanaikaisen vaikutelman ja asiakkaasi päättelevät siitä ettei sinulta kannata ostaa. Onko sivujesi ajankohtaista-osiota päivitetty viimeksi kaksi vuotta sitten? Asiakas voi miettiä oletko enää olemassa? Jos ajankohtaisia uutisia on vähän ja niitä tulee päivitettyä liian harvoin, kannattaa sivuston sisällössä keskittyä pysyvämpiin tietoihin.

4. Kertooko sisältö ratkaisun asiakkaasi ongelmaan?

Samalla kun sivujen ulkoasu uudistetaan on paikallaan tarkistaa sivujen sisältö – antaako sivujesi sisältö asiakkaalle sitä tietoa mitä hän etsii. Asiakkaalla on usein ongelma, johon hän etsii ratkaisua, oli se sitten jokin tuote tai palvelu. Tarjoa asiakkaallesi houkuttelevat ja asiapitoiset tuotekuvaukset, niin hän päätyy ostamaan sinulta kilpailijasi sijaan.

5. Ovatko sivut responsiiviset?

Toimivatko sivusi mobiililaitteilla? Nykypäivänä moni selailee sivustoja kännykällä tai tabletilla ja jos sivusto ei ole responsiivinen, poistuu asiakas sivustolta usein nopeasti ja etsii kilpailijan sivut, jotka toimivat paremmin.

(Sivulla on vierailtu 74 kertaa, 1 vierailua tänään)
Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Vastaa