You are currently viewing Miten voin selvittää ovatko kotisivuni mobiiliystävälliset?

Miten voin selvittää ovatko kotisivuni mobiiliystävälliset?

Nykyään moni käyttää nettisivujen selailuun padia tai kännykkää eli mobiililaitetta. Kaikki sanovat, että kotisivut kannattaa päivittää mobiilisiystävällisiksi eli responsiivisiksi, mutta miten tiedän miten omat sivuni näkyvät mobiililaitteilla? Sen voi tietysti testata itse kännykällä tai padilla, mutta Google tarjoaa siihen myös oivan työkalun.

Mainostin tätä Googlen työkalua jo Facebook-sivullani, mutta ajattelin vielä kirjoittaa aiheesta tänne blogiinikin, jotta tavoittaisin enemmän lukijoita. Googlelta löytyy paljon muitakin hyviä työkaluja, mutta monet niistä on käytettävissä vain kirjautumalla ensin Google-tilille. Tätä soveltuvuustestiä voi kuitenkin käyttää ilman kirjautumista.

Työkalu löytyy Mobiililaitesoveltuvuustesti sivulta. Kirjoita kenttään omien kotisivujesi osoite ja klikkaa Analysoi. Sivu kertoo onko sivustosi sopiva mobiililaitteille tai jos ei ole, niin mitä parannettavaa siinä on. Esimerkiksi Internesian kotisivut saivat tulokseksi “Mahtavaa! Tämä sivu sopii mobiililaitteille.”, mutta ystäväni sivustosta ilmoitettiin, ettei se sovellu mobiililaitteille, koska teksti on liian pientä luettavaksi, linkit liian lähekkäin, mobiilinäkymää ei ole asetettu ja sisältö ylittää ruudun leveyden. Ystäväni sivujen ulkoasu kaipaa siis pikaista päivitystä. 🙂

Kokeilepa mitä testisivusto kertoo sinun sivustostasi? Onko tarvetta ulkoasun päivitykselle vai toimivatko sivusi jo loistavasti mobiilissa?

(Sivulla on vierailtu 171 kertaa, 1 vierailua tänään)
Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Vastaa