You are currently viewing Mitä tarkoittaa responsiivinen?

Mitä tarkoittaa responsiivinen?

Responsiivisuus on tällä hetkellä kuuma puheenaihe verkkosivujen kehityksessä ja usein asiakkaani kysyvätkin mitä se oikein tarkoittaa. Responsiiviset kotisivut tarkoittavat sitä, että ne sopivat kaikille päätelaitteille eli esim. pöytäkoneelle, padille ja kännykälle. Enää ei tarvitse toteuttaa erikseen mobiili-sivustoa, vaan yhdet sivut skaalautuvat kaikille.

Kannattaisiko sivut uudistaa responsiiviksi?

Kyllä kannattaa. Sivustoilla kävijät käyttävät yhä enemmän selailuun mobiililaitteita kuten kännykkää tai padia. Ilman responsiivista ulkoasua sivuston teksti on usein liian pientä ja selailu hankalaa. Kävijä voi lähteä pois sivustolta tämän takia ja mennä kilpailijan responsiiviselle sivustolle.

Voiko vanhat sivuni suoraan muuttaa responsiiviksi?

Käytännössä ei. Usein vanhat sivut on koodattu taulukkopohjaisesti tai niissä ei ole otettu responsiivisuutta huomioon, joten helpompaa on muuttaa sivusto responsiiviseksi samalla kun se uudistetaan kokonaan.

Voinko päivittää sivujani edelleen itse, vaikka ne olisivatkin responsiiviset?

Kyllä voit. Responsiivisen ulkoasun voi toteuttaa yhdessä sisällönhallintajärjestelmän kanssa. Sivuston päivittäminen ei muutu yhtään vaikeammaksi.

Onko responsiivisten sivujen toteutus kalliimpaa?

Ei ole. Internesia käyttää responsiivisten sivujen luonnissa ulkoasupohjia, jotka muokataan asiakkaalle sopiviksi. Ulkoasupohjissa on responsiivisuus otettu jo huomioon, joten ei kannata keksiä pyörää uudelleen ja käyttää aikaa kaiken tekemiseen alusta alkaen.

Haluaisitko tarjouksen omien sivujesi toteuttamisesta tai uudistamisesta?

Tutustu Internesian kotisivuihin, näet siellä hinnan esimerkkipaketista ja voit pyytää tarjouksen omien sivujesi toteuttamisesta.

(Sivulla on vierailtu 1 864 kertaa, 1 vierailua tänään)
Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Vastaa