You are currently viewing Mitä PHP-ohjelmoinnilla voi tehdä?
Mitä PHP-ohjelmoinnilla voi tehdä?

Mitä PHP-ohjelmoinnilla voi tehdä?

Mikä ihmeen PHP?

PHP-ohjelmointikieli (PHP = Hypertext Preprocessor) on palvelimella tulkattava kieli. Sillä voi toteuttaa web-pohjaisia ohjelmointiratkaisuja. Sitä voi yhdistää esimerkiksi kotisivujen HTML-koodiin ja sen kanssa voi käyttää yhdessä tietokantoja, esimerkiksi MySql-tietokantaa. Käyttäjä pääsee toteutettuun järjestelmään helposti käsiksi selaimella, eikä omalle koneelle tarvitse asentaa mitään ohjelmaa tai lisäosaa. Palvelimelle tulee olla asennettuna PHP-kielen tulkki ja tämä löytyy nykyään lähes kaikista webhotelleista. Tämän vuoksi PHP onkin erittäin suosittu ohjelmointikieli.

Millaisia järjestelmiä PHP-kielellä sitten voisi käytännössä toteuttaa?

Internesia on toteuttanut esimerkiksi ajotilausjärjestelmän, ilmoittautumisjärjestelmän ja jäsenrekisteriohjelman. Verkkosivuille voi toteuttaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi lomakkeen joka tallentaa tiedot tietokantaan tai suorittaa halutun laskutoimituksen käyttäjän syöttämien tietojen perusteella. Tietokannasta tiedot voi sitten hakea raportiksi tietojen edelleen käyttöä varten. Monet verkkokaupat ja kotisivujen sisällönhallintajärjestelmät on toteutettu PHP:llä. Tätä nykyä myös yksinkertaiset kotisivut on usein toteuttu dynaamisesti PHP-kielellä koodin ylläpidon helpottamiseksi staattisten HTML-sivujen sijaan.

Onko ohjelmointi kallista?

Ohjelmointiprojektin hinta määräytyy muun muassa halutun toteutuksen laajuuden ja monimutkaisuuden mukaan. Ohjelmointityö voidaan tehdä joko sovittuun projektihintaan tai tuntityönä. Usein projektin edetessä tulee kuitenkin muutoksia alkuperäisiin määrittelyihin ja näistä sovitaan sitten hinta erikseen lisätyönä. Käytännössä pienten projektien hinta on satoja euroja ja isompien toteutusten hinta tuhansia euroja. Pelkkää hintaa ei kuitenkaan kannata tuijottaa vaan miettiä miten iso hyöty toteutetusta järjestelmästä voi asiakkaalle olla. Se voi helpottaa päivittäistä omaa työtä ja vähentää käsin tehtävää työtä huomattavasti.

Mistä voisin kysyä onko ideani toteutettavissa PHP:llä?

Ota yhteyttä Internesiaan ja niin keskustellaan lisää. Kysyminen ei maksa eikä sido vielä mihinkään.

Kenellä on oikeudet koodiin?

Oikeudet toteutettuun koodiin jää pääasiassa sen tekijälle. Toteutetun järjestelmän ideoita ei tietysti suoraan kopioida edelleen, vaan kyse on kirjoitetusta koodista ja sen uudelleen käyttämisestä muualla. Jos kyseessä on käyttölisenssi tiettyyn ohjelmaan, tulee muutokset koodiin ja halutut lisäominaisuudet hoitaa tekijän kautta ellei toisin ole sovittu.

(Sivulla on vierailtu 340 kertaa, 1 vierailua tänään)
Haluatko jakaa tämän artikkelin?

Vastaa