Tietosuojaseloste

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä

Internesia
Y-tunnus: 2026720-4
Kotipaikka Lahti
Puhelin 044 534 1815
Sähköposti mari@internesia.fi

Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

Mari Rajaniemi
Puhelin 044 534 1815
Sähköposti mari@internesia.fi

Henkilörekisterin nimi

Internesian asiakasrekisteri
Internesian blogikirjoitusten tilaajat

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Internesian asiakasrekisterin henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen ja asiakasviestintä sekä tiedottaminen.
Internesian blogikirjoitusten tilaajien henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on rekisterinpitäjän blogin kirjoitusten lähettäminen tilanneille henkilöille.
Henkilö voi poistua rekisteristä pyytämällä sitä rekisterinpitäjältä mari@internesia.fi tai sähköpostiviestissä olevan linkin kautta.

Rekisteröitävät tiedot

Internesian asiakasrekisteriin merkitään seuraavat tiedot:
- asiakasnumero
- yrityksen nimi
- yhteyshenkilön nimi
- katuosoite, postinumero, postitoimipaikka
- y-tunnus
- puhelinnumero
- sähköpostiosoite
- kotisivujen osoite
- verkkotunnuksen/webhotellin palveluntarjoaja

Internesian blogikirjoitusten tilaajarekisteriin merkitään seuraavat tiedot:
- nimi
- sähköpostiosoite

Säännönmukaiset tietolähteet

Internesian asiakasrekisterin tietolähteenä toimii asiakkaan kertomat laskutustiedot rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi täydentää tietoja YTJ:stä.

Internesian blogikirjoitusten tilaajien tietolähteenä toimii Internesian asiakasrekisteri ja henkilön itse antamat tiedot rekisterinpitäjän kotisivuilla olevalla liittymislomakkeella.

Henkilötietojen luovuttaminen

Tietoja voidaan luovuttaa henkilörekisteristä ainoastaan seuraavissa tapauksissa: lainsäädännön niin velvoittaessa.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterinpitäjä käyttää MailChimp-sähköpostipalvelua tiedottamisessa ja blogikirjoitusten lähettämisessä. MailChimpille siirretään asiakasrekisteristä henkilön etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite. MailChimp on yhdysvaltalainen yhtiö, jolloin henkilötietoja siirtyy Euroopan Unionin ulkopuolelle. Henkilötiedot ovat kuitenkin suojattuna henkilötietolain edellyttämällä tavalla ja MailChimp kuuluu USA:n ja EU:n välisen Privacy Shield -kehyksen sertifioitujen yritysten listalle. Lue lisää MailChimpin sivuilta.

Rekisterin suojaus

Fyysisessä muodossa oleva aineisto

Lähtökohtaisesti henkilötietoja ei käsitellä manuaalisesti. Mikäli jotain tietoja joudutaan käsittelemään manuaalisesti, henkilötietoja sisältävät asiakirjat tuhotaan asianmukaisesti käsittelyn jälkeen.

Sähköisesti tallennetut tiedot

Sähköisessä muodossa olevat tiedot säilytetään Internesian tietojärjestelmissä, joissa käytetään sekä teknisiä että ohjelmallisia keinoja tietoturvallisuuden varmistamiseksi. Tällaisia keinoja ovat mm. palomuurit, käyttäjätunnus ja salasana sekä ssl-salaus.

Tietojen tarkastusoikeus ja korjaaminen

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyynnön toteuttamiseksi rekisteröidyn tulee olla yhteydessä yhteyshenkilöön. Yhteystiedot näkyvät yllä. Yhden (1) tarkastuspyynnön käsittely vuodessa on rekisteröidylle maksutonta.

Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista. Tietojen korjauspyynnössä on yksilöitävä korjattava virhe ja ilmoitettava korjatut tiedot. Korjauspyynnön toteuttamiseksi rekisteröidyn tulee olla yhteydessä yhteyshenkilöön.

Muut rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää itseään koskevien tietojen käyttö laissa määriteltyihin tarkoituksiin. Tällainen kielto voidaan antaa milloin tahansa yllä mainitulle yhteyshenkilölle.

Evästeiden käyttö

Internesia käyttää sivustollaan evästeitä.